maanantai 22. huhtikuuta 2013

Todella hyvät mikrossa tehdyt perunalastut

 
Sain ystävältäni todella hyvän vinkin itsetehtyjen perunalastujen tekoon eli tavallisen uunin sijaan lastut tehdään mikrossa. Lastuista saa myös todella ohuita, kun tekee ne perunankuorimaveitsellä. Tänään minä kokeilin tätä versiota ja lastuista tuli todella hyviä ja rapeita, mielestäni ne olivat jopa parempia kuin kaupasta ostetut. Lastujen teko oli todella  helppoa ja nopeaa. Suosittelen!!
 
Nu har jag gjort chipsen i mikron och dom blev jätte goda och knapriga. Tycker att dom smakade bättre än köpta chips! Tack Ida för tipset :)
 
Itsetehdyt perunalastut mikrossa
 
Tarvitset:
 
Ruokaperunaa (kiinteä)
Rypsiöljyä
Hienoa Merisuolaa
 
Tee näin: Kuoriperunat ja leikkaa niistä perunankuorimaveitsellä lastuja. Levitä vähän rypsiöljyä lastujen päälle. Laita mikron pohjalle leivinpaperin palanen ja levitä lastut vierekkäin sen päälle. Valmista lastuja täydellä teholla n. 3-5 min., kunnes ne ovat kullanruskeita. Laita valmiit perunalastut leivinpaperin päälle jäähtymään ja ripottele lopuksi niiden päälle merisuolaa.
 
 
Öljyttyjä raakoja perunalastuja.
 
 
Valmiit perunalastut.


Maistuis varmaan sulleki :)
 
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!!
 
Anne

10 kommenttia:

  1. Kokeilin tänään ja tuli maailman parhaita sipsejä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Annukka! Olipas kiva kun testasit tehdä sipsejä, nämä on kyllä aivan mahtavan makuisia :)

      Poista
  2. No näitähän täytyy ehdottomasti kokeilla! :) Todella herkullisen näköisiä ja minä tykkään sipseistä, kröhöm, ehkä vähän liiankin paljon, mutta kun ne on niin hyviä. Mut ehkä just siks olis paras tehdä ne itse. ;) Vähän myöhässä kirjoitan tämän kommentin, mutta kommenttejahan on kiva vastaanottaa.

    Tänään muuten tein ohjeellasi niitä laskiaispullia, tosin laitoin ihan perinteisen kermavaahto-hillo-täytteen, mutta hyviä tuli! :) Ainoastaan kardemumma oli vähän haastavampi ainesosa, kun niitä ei löydy tavan ruokakaupoista täällä. No, lopulta El Corte Inglésin Club del gourmet-paikasta löytyi, mutta sen lisäks, että niillä oli ihan kiva hinta, niin piti vielä itse jauhaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikrosipsit on todellakin huippuja. Pieni määrä menee nopsaan tehdä ja ne on tosiaankin kaiken vaivan arvoisia, sillä ne ovat niin hyviä :) Kiva, että laskiaispullat onnistuivat. Itse rakastan laskiaispullan mantelimassa-kermavaahto täytettä, mutta hillon kanssa maistuu varmasti myös hyvälle. Kardemummaa ei näköjään ole kovin helppo hankkia ulkomailla :D Testaapas ne mikrosipsit ja kerro minkälaisia niistä mielestäsi tuli :)

      Poista
    2. Uskon, että hyviä tulee! :) Testaan ehkä jo tänä viikonloppuna, tosin rypsiöljyn korvaan oliiviöljyllä, mutta varmasti ihan yhtä hyvä lopputulos tulee. :)

      Poista
    3. Mukava, että blogistani löytyy sellaisia reseptejä ja ohjeita mitä innostuu kokeilemaan :D

      Poista
  3. Mun mikroni tuprutti savua ja haisi pahalle kun näitä tein..?

    VastaaPoista
  4. Siis itse mikro vai uunissa olevat sipsit tuprutti ja haisi pahalle? Jos mikro tuprutti niin ei silloin taida olla vehje aivan kunnossa ja jos uunin sisätö niin, silloinhan sipsit varmaan pääsivät palamaan. Sipsejä tulee seurata koko ajan kun ovat uunissa etteivät pala. Jokaisessa mikrossa tietysti eri maksimiteho ja valmistus ajassa voi silloin olla eroja, joten tarkkaavaisuutta sipsin tekoon etteivät ne pääse hiiltymään.

    VastaaPoista
  5. Siis niiiiiiiin hyviii !!!!!! : D

    VastaaPoista
  6. täytyy kokeilla mikä lajike onko väliä mistä tekee

    VastaaPoista