perjantai 3. toukokuuta 2013

Mantelimassa-valkosuklaa cupcake vaniljatuorejuusto kuorrutteella




Tänään mieleen juolahti, että voisin kokeilla tehdä mantelimassa ja valkosuklaa täytettä sisältävän cupcaken. Tällaista yhdistelmää olen käyttänyt leipoessani tavallista pullaa ja miksipä se ei myös sopisi cupcaken täytteeksi. Sori, kun usein tulee käytettyä tuota suklaata näissä minun leivonnaisissa...en voi sille mitään, se on vain niiin hyvää :) No tuumasta toimeen ja tällaisia herkkuja loihdin tänään. Vanilja kuorrutus sopi hyvin yhteen mantelimassan ja valkosuklaan kanssa. Nyt kaikki testaamaan, nämä on huippuja :)


Mantelimassa-valkosuklaa cupcake

Tarvitset:

100 g voita (sulatettua)
2 kananmunaa
1½ sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
4 dl gluteenittomia jauhoja
(voit vaihtaa glut.jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1 ripaus suolaa

Täyte
 
50 g voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)
100 g mantelimassaa
½ dl sokeria
50 g valkosuklaata
 
Vaniljatuorejuusto kuorrute
 
60 g voita tai margariinia
100 g tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
1 ½ rkl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
 
Tee näin: Aloita tekemällä täyte valmiiksi. Vatkaa voi/margariini ja mantelimassa tasaiseksi. Sekoita joukkoon sokeri. Pilko valkosuklaa pieniksi palasiksi. Seuraavaksi tee cupcake taikina. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja maito. Sekoita yhteen jauhot, leivinjauhe ja suola, lisää seos taikinan sekaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Laita muffinssipellille vuokia ja laita niiden pohjalle nokare mantelimassa täytettä. Lusikoi cupcake taikinaa vuokiin ja täytä 2/3 osaa niistä. Lopuksi ripottele taikinan päälle valkosuklaan palasia. Paista cupcakeja uunin keski tasolla n. 12-15 min. Anna jäähtyä kunnolla!

Tee kuorrute sillä välin kun cupcaket ovat uunissa. Vatkaa voi/margariini ja tuorejuusto tasaiseksi ja lisää sekaan pikkuhiljaa tomusokeri. Lopuksi vatkaa joukkoon vaniljasokeri. Laita kuorrute joksikin aikaa jääkaappiin. Pursota jäähtyneen cupcaken päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

 
Uulalaa kun on hyvää :)

Ihanaa viikonlopun alkua kaikille!!

Anne








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti