lauantai 30. marraskuuta 2013

Tunnelmallinen keittiö


Tänään aherrettiin tyttöjen kanssa... laiteltiin keittiötä vähän tunnelmallisemmaksi sillä huomennahan on jo ensimmäinen adventti. Kylläpä tuo aika vain rientää...On kyllä uskomatonta, että huomenna on 1. joulukuuta. Kohtahan on jouluaatto, mutta sitä ennen me vielä juhlitaan vanhimman prinsessan 7- vuotissynttäreitä.
Keittiöön laitettiin paperitähdet ikkunaan ja vaihdettiin verhot.
Ruukkuihin ja kynttilälyhtyihin laiteltiin tietysti helmiä ja kimalletta :)

Ikkunapenkille vaihdettiin joulutunnelmaan sopivat uudet istuintyynyt sekä tyynyihin uudet päälliset.
Tänään me myös tehtiin tyttöjen kanssa gluteeniton piparkakkutaikina eli ensimmäinen adventti aloitetaan pipareiden leipomisella, kivaa :)

Mukavaa viikonlopun jatkoa!! :)

Anne

perjantai 29. marraskuuta 2013

Pikkuhiljaa aloitellaan jouluvalmistelut

 Tänään olen kaivanut joulukoriste kätköjä ja vähän tarkastellut mitä kotoa oikein löytyy. Keittiöön oli pakko käydä hakemassa uudet tähdet Rustasta, niitä en vielä tänään kerennyt laittaa ikkunaan. Kuvia on luvassa myöhemmin. 


Aloittelin nyt ensin joulun koristelun keittiön viherkasveista. Mustaan ruukkuun täytyi saada kimalletta ja tyylikkyyttä...
 

Se hoitui helmi/timantti tarranauhan avulla...

 
Tyylikäs kukkaruukku...

 
Kahteen pienempään ruukkuun laitoin mullan päälle koristeeksi hopea helminauhaa...

Kodin koristeleminen on kivaa!! Jatkoa seuraa...
 
Hyvää viikonlopun alkua kaikille :)
 
Anne

torstai 28. marraskuuta 2013

Tällaisen haluan laittaa minun keittiööni...

Kuva on lainattu lantliv-lehden sivuilta
 Olen pitkään miettinyt shakkiruudullista lattiaa keittiöön...ne ovat vain niin tyylikkäitä, etten saa ajatusta pois mielestäni. Harmaan ja valkoisen yhdistelmä on ehdoton suosikkini. Sen voisi toteuttaa joko itse maalaamalla tai sitten


voisin laittaa keittiöön tällaisen Marmoleum Click Linoleumilattian jota valmistaa Forbo Flooring.

Minäpäs jatkan suunnittelua...

Anne




keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Kivaa piristystä Tiimarista

Voi näitä pimeitä ja liukkaita kelejä...eilen liukastuin ja kaaduin lahjakkaasti koirien ulkoilutuslenkillä ja otin tietysti oikealla kädellä vastaan. Siitähän sitten seurasi käden ja ranteen turvotus sekä melkoinen kipu. Tänään kävin lekurissa ja ranne kuvattiin, eikä kädessä onneksi ollut murtumaa vaan pelkästään sisäinen verenvuoto.

Samalla kaupunki kierroksella löysin Tiimarista kolme aivan ihanaa kynttiläkippoa  piristämään näitä synkkiä ilmoja. Löysin myös muutakin kivaa kotiin tuomista, joista laitan kuvaa tänne blogiin myöhemmin :)
Mukavaa illan jatkoa ja älkää liukastelko!! :)
Anne

maanantai 25. marraskuuta 2013

DIY-joulu kynttiläkruunu

 
Talvi ja pimeä ei haittaa pätkääkään, kun pihalle laittaa useita kauniita valonlähteitä.
 
 
Nyt annoin vanhalle kynttiläkruunulle talvisen ulkoasun. Kynttiläkruunun olen muutama vuosi sitten ostanut pihakirppikseltä. Kruunun paikka on ulkona talon seinällä ja koristelen sitä aina vuodenajan mukaan.
 

 Kaivoin varastosta esille pitkän led-ulkovalosarjan ja pyörittelin sen kynttiläkruunun ympärille, lisäksi laitoin kruunuun muutaman muovisen jääpuikon kimaltelemaan. Valmis! 
Tämä tuo pihalle lisää jouluista tunnelmaa :)

Anne

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Youngblood - makes a difference

Minun uusi suosikki ripsiväri sekä ripsien esikäsittelyaine on tästä päivästä lähtien ehdottomasti  Youngbloodin Mineral Lengthening Mascara sekä samaan sarjaan kuuluva Lash Prime. 

Ripsitä tuli näiden tuotteiden avulla tuuheammat ja pidemmät, tekemättä ripsiä kuitenkaan keinotekoisen näköiseksi. Ripset näyttävät kerta kaikkiaan luonnollisen kauniilta, niin kuin mainoksessa luvataan. Huippua tietysti on, ettei työpäivän aikana ripsiväri ollut ollenkaan varissut  alaluomille eikä silmänympärykset olleet mustat.


Ennen...ilman ripsiväriä.


Jälkeen...
Kuvassa minulla on ripsissä ainoastaan Lash Primea ja kaksi kerrosta Mineral Lengthening Mascaraa. Eyelineria en ole käyttänyt ollenkaan.
Ruotsista löydät Youngblood mineraali ripsivärin sekä esikäsittelyaineen täältä. Suomesta nämä tuotteet löytyvät todella edullisesti täältä. Youngblood mineraali ripsivärin löydät myös tästä ja  Lash Primerin löydät samalta sivulta ripsienhoito-osiosta.

Anne

perjantai 22. marraskuuta 2013

Youngblood

 
 
Näin nämä kuvat ja olin myyty...oi, kuinka upean tuuheat ja pitkät ripset. Kyseessä on Youngblood Mineral Lengthening Mascara, jonka lopputulos on säteilevän kaunis. Tämä oli aivan pakko saada testiin. Napin painallus ja tilauksessa oli Youngbloodin mineraali ripsiväri sekä Lash Prime ripsien esikäsittelyaine. Tänään kävin hakemassa paketin postista. Huomenna selviää minkälaiset ripset Youngbloodin tuotteilla saan aikaiseksi :)

To be continued...

Anne

torstai 21. marraskuuta 2013

Sahrami-kladdkaka

 
Hmm, miltä maistuu kladdkaka jossa on sahramia, valkosuklaata ja mantelimassaa? Tämä kladdkaka versio oli aivan pakko testata, resepti on uusimmasta Hembakat-lehdestä.

Sahrami-kladdkaka eli mutakakku

Tarvitset:

125 g voita
100 g valkosuklaata
1 pussi sahramia (0,5g)
1 dl mantelimassaa, raastettua
2½ dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoa
(voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
5 rkl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
3 munaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen



Tee näin: Voitele ja jauhoita kakkuvuoka, jossa on irroitettava pohja. Sulata voi ja anna suklaan sulaa voin sekaan. Lisää joukkoon sahrami. Sekoita mantelimassa ja kuivat aineet keskenään, kaada sekaan voiseos ja lisää viimeisenä kananmunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30-35 min. Kun kakku on valmis, sen tulee olla keskeltä vielä hieman raaka. Anna kladdkakan jäähtyä kunnolla. Tarjoile vispatun kermavaahdon kera!
 


Sahrami, valkosuklaa ja mantelimassa...wow, mikä ihana maku yhdistelmä!

Anne

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Säilytys vinkki


 
Olen tässä pikkuhiljaa järjestellyt nuita meidän vaatteiden ja kenkien säilytyskaappeja. Kenkiä meillä on hurja määrä, etenkin lapsien...hermot melkein menee, kun ei oikein tiedä mihin kaikki laittaisi. No, nyt olen löytänyt mielestäni huippu ratkaisun...
 
 
Tilasin kankaiset kenkien säilytyslaatikot, yhteen laatikkoon mahtuu 12 paria kenkiä. Laatikossa kengät säilyttävät muotonsa ja ne ovat pölyltä suojassa. Laatikoita on helppo säilyttää sängyn alla ja ne ovat pois näkyviltä :)
 
Anne

tiistai 19. marraskuuta 2013

Blogini kävijämäärä ennätys!

Yle.fi:n sivuilla julkaistiin viime viikon torstaina Sipsinhimo talttuu kotitekoisilla perunalastuilla- artikkeli, josta oli linkki minun blogini Todella hyvät mikrossa tehdyt perunalastut -postaukseen. Jutun seurauksena minun blogissani oli pe 15/11 normaalia enemmän liikennettä ja siitähän tietysti syntyi uusi kävijämäärä ennätys. Sivuilla oli huikeat 695 kävijää sinä päivänä. Huippu homma :)
Anne

maanantai 18. marraskuuta 2013

DIY- jouluvalo

 
Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja ulos täytyy myös saada jouluista tunnelmaa. Olen tehnyt ulos tällaisen talvisen risupallo valon, tämä on todella helppo tehdä itse. Tarvitset vain risupallon, koristeita risupalloon, ulkovalosarjan, ja pitkän silkkinauhan.
 
 
Koristelin ensin risupallon itsestään liimautuvilla tarrahelmillä. Laita valosarja kerälle ja solmi silkkinauhalla kerä kiinni. Laita kerä varovasti risupallon sisälle ja kiinnitä myös silkkinauha risupalloon kiinni.  Ripusta risupallo silkkinauhan avulla roikkumaan. Valmis!
 
Anne


 

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Monster truck kakku

 
 
Tein tällaisen Monster truck kakun 5-vuotiaalle synttärisankarille. Täytteenä suositut daim ja valkosuklaamousset. Kuorrute sekä liekkikoristeet ovat sokerimassaa. Kakkukuvan olen maalannut pastaväreillä valkoiselle marsipaanille. Tein kakkuun kolme vaaleaa kääretorttupohjaa.
 
 
 
Pohja

Tarvitset:

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl gluteenittomia jauhoja
 (voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
 
Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen

Tee näin: Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos munavaahdon joukkoon varovasti. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 220 asteessa uunin keskitasolla n. 14-15 min. Anna jäähtyä kunnolla!
 
 
Täytteiden, sokerikreemin sekä kakun kostutuksen ohjeet löydät tästä linkistä.
 
 
Herkullisia kakku hetkiä kaikille!! :)
 
Anne
 


lauantai 16. marraskuuta 2013

Nyt minulla on ombre-hiukset

Eilen vierähti muutama tunti kaampaajan penkissä. Vähän minua kieltämättä jännitti, että miten tuo minun musta hiusväri lähtee vaalenemaan. Turhaa jännitin, sillä ombre-hiuksistani tuli aivan loistavat :)  Täytyy vain todeta, että hyvällä ammattitaidolla suoritettu liukuvärjäys ja leikkaus. Suuret kiitokset Marikalle, Beauty Lion Tornio. Tässäpä pari kännykkäkuvaa uusista hiuksista.

Anne
                                                 

perjantai 15. marraskuuta 2013

Kiva yllätys yle.fi:n sivulla

 
Eilen illalla huomasin, että yle.fi:n olotila-sivuilla oli kirjoitettu artikkeli Sipsinhimo talttuu kotitekoisilla perunalastuilla. Artikkeliin oli laitettu linkit kolmeen blogiin, joissa on ohje sipsien tekoon...kiva yllätys oli, että yksi niistä linkeistä on minun blogiini!! Olen ihan innoissani :D
 
Mukavaa perjantaita kaikille!!
 
Anne

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

DIY- vartalon kuorintavoide

Innostuin tekemään itse vartalon kuorintavoidetta. Tämähän on hurjan helppoa ja kotoa löytyi kaikki tarvittavat ainesosat. Ohjeen läysin www.improveme.se-sivulta. Tässä kuorintavoiteessa ei ainakaan ole mitään säilöntä- tai väriaineita, eikä mitään keinotekoisia hajusteitakaan :)
 
 
Vanilja vartalon kuorintavoide
 
Tarvitset:
 
 2 ½ dl fariinisokeria
 1 ½ dl manteliöljyä
 ½ dl juoksevaa hunajaa
3 tl vaniljasokeria
 
Tee näin: Sekoita kaikki ainesosat keskenään ja kaada kuorintavoide kannelliseen lasipurkkiin (tiivis sellainen).  Säilytä voide muiden ihonhoitotuotteiden kanssa. Käytä kuorintavoidetta kostealle iholle ja huuhtele se iholta haalealla vedellä. Painele iho kuivaksi pyyhkeellä, jottei öljy lähde iholta pois.
 
Nyt on kotitekoinen vartalon kuorintavoide testattu koko kroppaan ja hyväksi havaittu. Voiteen koostumus oli hyvä ja se oli helppo levittää. Fariinisokeri on aika karhea kuorinta-aine, mutta mitä enemmän kuorintavoiteessa on öljyä, sitä hellävaraisempi se on iholle.
 
 
 Iho tuntui kuorinnan jälkeen puhtaalta ja silkinpehmeältä. Iholle jäi myös ihana vaniljan tuoksu. Minä olen tyytyväinen lopputulokseen :) Kokeilkaa ihmeessä!
 
Rentouttavia hetkiä!
 
Anne
 
 
 
 

maanantai 11. marraskuuta 2013

Tämäkin sopii minulle...

 
Käytän Dermosil Primo vaniljantuoksuista sokeri kuorintavoidetta pari kertaa viikossa ja tämä sopii loistavasti minun iholleni, joka on talvella kuiva. Vartaloni iho tuntuu kuorinnan jälkeen sileältä ja pehmeältä sekä myös hyvin kosteutetulta eli lopputulos on kertakaikkiaan ihanan tuntoinen. Kuorintavoide tuoksuu miedolle ja iholle jää hyvä vaniljantuoksu. Tämä on edullinen tuote, joka on mielestäni todella hyvä. Ainoana miinuksena pidän sitä, että voide on aavistuksen liian paksua ja sitä menee kerralla niin paljon. Mielestäni ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tuote :) Tässäpä vielä linkki Suomen Dermosil-sivuille.
 
Mukavaa viikonalkua kaikille!
 
Anne
 


sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Leopardikakku

 
Tehtiin tyttöjen kanssa isänpäiväkakuksi Leopardikakku. Reseptin löysin vanhasta Hembakat-lehdestä. Tämä on suklaanrakastajien unelma!
 
Leopardikakku
 
Taikina 1

 75 g voita
 100 g valkoista suklaata
 1 muna
 1½ dl sokeri
 1 tl vaniljasokeria
 2 dl gluteenitonta jauhoa
(voit vaihtaa glut.jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
 1 tl leivinjauhetta
 3/4 dl maitoa
 
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
 
Tee näin: Pilko suklaa ja sulata se yhdessä voin kanssa tasaiseksi massaksi. Sekoita muna ja sokeri kulhossa. Lisää sekaan leivinjauhe, vaniljasokeri, jauhot sekä maito. Sekoita viimeisenä joukkoon suklaa-voi sekoitus.
 
Taikina 2

 75 g voita
 100 g tummaa suklaata
 1 muna
 1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 2 msk kaakaota
 2 dl gluteenitonta jauhoja
 1 tl leivinjauhetta
 3/4 dl maitoa
 
Tee samalla tavalla kuin taikina 1. Voitele ja vuoraa kakkuvuoka jauhoilla (halkaisija n.22 cm). Käytä mielellään vuokaa, jossa on irroitettava pohja. Laita vuorotellen taikinoita vuokaan niin, että muodostuu leopardikuvio. Paistoin kakkua  175 asteessa n. 35-40 min. Ohjeen mukaan paistoaika oli n. 15-20 min, mutta minun kukkuni oli siinä vaiheessa kyllä aivan liian raaka. Ohjeen mukaan kakkua ei tule paistaa aivan valmiiksi, vaan sen tulisi olla sisältä hieman raaka. No, meidän kakku paistui kyllä melko kypsäksi, mutta kyllä se vain oli hyvää :)

 
Vaalea kuorrute
 150g valkosuklaata
150 g tuorejuustoa
 
Tumma kuorrute
50g tummaa suklaata
50g tuorejuustoa
 
 Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Sekoita suklaa tuorejuuston kanssa tasaiseksi. Levitä ensin vaalea kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja tee tummalla kuorrutteella pilkut. Alkuperäsen ohjeen mukaan leopardikakku koristellaan pelkästään vaalealla kuorruteella sekä kookoshiutaleilla ja mustikoilla. Me tehtiin kakusta vähän toisenlainen :)
 
 
Hyvää isänpäivää isännälle!
 
Anne
 



lauantai 9. marraskuuta 2013

Turkin reissulta...

Löysin tämän eilen kaapinpohjalta, tämän olin kyllä täysin unohtanut...ostin pari vuotta sitten  ornamentti kankaan Turkin Alanyan paikallisesta kangaskaupasta. 
 
 
Turkki on täynna kauniita esineitä ja kankaita, vieläpä todella edullisesti. Muistaakseni ostin tämän 5 metrin kankaan 40 eurolla.
 
 
Tyylikästä kangasta, tästä täytyy kyllä tehdä jotakin, etten taas unohda sitä kaapinpohjalle :)
 
 
Ostin myös Turkista 2 kpl jättikokoista tupsua, joissa on kristalleilla koristellut pallot. Parista maksoin myös 40 euroa, tällaisista saa kyllä maksaa täälläpäin huomattavasti enemmän. Alanyan paikallisista liikkeistä löytää kyllä laatutavaraa edullisesti. 
 
 
 
Vielä yksi päivänvalossa otettu kuva tuunatusta kyntteliköstä :)
 
Hyvää viikonloppua kaikille!! :)
 
Anne 




perjantai 8. marraskuuta 2013

DIY-joulukynttelikkö




Ennen...



Jälkeen...

No niin ,nyt on joulukyntteliköt tuunattu valmiiksi :) Ensin tosiaankin maalasin kyntteliköt mustalla kiiltävällä spraymaalilla. Koristelin ne Tiimarista hankkimillani timantinmallisilla haaranastoilla, joista poistin takaa metallisiivet. Liimasin ne kynttelikköön kiinni liimapistoolilla. Muistakaa, kun otatte lamput pois maalauksen ajaksi, niin laittakaa pieni pumpulituppo suojaksi lampun koloon. En ihan vielä laita kynttelikköjä esille, mutta ovatpahan ne valmiina kun sen aika tulee.


Kivoja joulun valmistelu hetkiä kaikille!! :)
Anne



keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Tuunaaminen aloitettu

 
Kirkkaanpunaiset joulukyntteliköt saivat tänään uutta väriä pintaan. Spraymaalin väriksi valitsin kiiltävän mustan. Kyntteliköt ovat hankalan malliset, joten maalausvaiheessa ei saa olla kiire. Spraytä laitetaan useampi ohutkerros ja kerrosten välissä maalin annetaan  kuivua. Jos spraytä laittaa liikaa kerralla, se lähtee ikävästi valumaan ja lopputulos on epätasainen. Tässä hommassa tarvitaan malttia  :)
 
Huomenna tuunaan kyntteliköt valmiiksi kun ne ovat kuivuneet.
 
To be continued...
 
Anne

tiistai 5. marraskuuta 2013

Musta vai ombre?


 
Musta hiusväri odottaa pöydällä, suunnitelmana oli värjätä hiukset tänään...mutta, kieltämättä haluaisin vähän vaihtelua...
 
 
 Hiukseni ovat pitkään olleet täysin mustat.
 
 
Katselin inspiraatio kuvia netistä ja kyllähän tällaiset ombre-hiukset olisivat aivan älyttömän makeet. 
Ombre on hiusten liukuvärjäys, jossa tumman ja vaaleamman värisävyn rajaa ei erota. Tämähän ei ole mikään uusi juttu, mutta näyttää vieläkin olevan melko HOT! Tuntuu kyllä siltä, että taidan kallistua tuon ombren puolelle ja mennä kampaajalle...vai mitä olette mieltä?

Tällainen ombre värjäyksestä tuli, katso linkki: Nyt minulla on ombre-hiukset
 
Anne